Herrelandsholdet er rejst ca. 2000 km sydøst til den serbiske provinsby Leskovac – tre timers køretur fra hovedstaden Beograd. Her er det serbiske landshold modstanderen – i det tredje indbyrdes møde i 2024.
Hvordan har Serbien tidligere klaret sig i Nations League? Og hvordan ser vores indbyrdes historie ud?
Serbien er for første gang en del af Nations Leagues Liga A efter at have været en del af Liga B i de to seneste udgaver.
I den første udgave af Nations League i 2018-19, var man tilmed helt nede i Liga C. Det blev dog til en hurtig oprykning fra en gruppe med Rumænien, Montenegro og Litauen - oven i købet med angriber Aleksandar Mitrovic som samlet topscorer i turneringen.
I den efterfølgende udgave, 2020-21, undgik man med nød og næppe en nedrykning fra en gruppe med Ungarn, Rusland og Tyrkiet. Kun en bedre målforskel adskilte serberne fra tyrkerne, som endte med at rykke ned.
I den seneste udgave, 2022-23, blev det så til endnu en oprykning for serberne. Denne gang til Liga A. Mitrovic blev igen turneringstopscorer (delt med Erling Haaland) i en gruppe med Norge, Slovenien og Sverige.
Stjernerne i den nuværende serbiske trup skal hovedsageligt findes på den offensive del af banen. Luka Jovic, Dusan Vlahovic og Aleksandar Mitrovic er bare nogle af profilerne på det serbiske mandskab, der de senere år har sikret oprykning til Liga A.
Aleksandar Mitrovic er også indehaver af scoringsrekorden for Serbien. Han er noteret for 59 mål i 97 landskampe på landsholdet.
Når man taler om serbiske landsholdslegender, er det svært at komme udenom spillere som Branislav Ivanovic (105 landskampe), Aleksander Kolarov (94 landskampe), Nemanja Vidic (56 landskampe) og Nemanja Matic (48 landskampe).
Én af de helt store hang dog støvlerne på hylden ovenpå sommerens EM-slutrunde. Dusan Tadic er med sine 111 landskampe den mest spillende serbiske landsholdsspiller i historien, hvilket trods alt må kvalificere til en plads blandt de allerstørste.
Herrelandsholdets seneste kamp mod Serbien ligger blot lidt over to måneder tilbage.
Her blev det til en dansk 2-0-sejr i Parken - bl.a. takket være en allerede ikonisk saksesparksscoring af Yussuf Poulsen.
Resultatet betød også, at et dansk herrelandshold fortsat aldrig har tabt mod et serbisk ditto. Den samlede statistik hedder nemlig fire danske sejre og en enkelt uafgjort.
Du kan se højdepunkter og mål fra vores seneste møde med Serbien i Parken i september herunder.