DBU Fodbold
For første gang nogensinde skal det danske kvindelandshold spille Nations League, hvor man er udtrukket i gruppe med Tyskland, Island og Wales.

VORES NATIONS LEAGUE-MODSTANDERE ER FUNDET

02. maj 2023 10:00

For første gang nogensinde skal de europæiske kvindelandshold dyste i Nations League, hvor Danmark er placeret i turneringens øverste lag, Liga A. Her er vi udtrukket i gruppe 3 med Tyskland, Island og Wales.

Det er tre stærke fodboldnationer, der lægger vejen forbi Viborg Stadion i løbet af efteråret 2023, når det danske kvindelandshold træder ind i det nye Nations League-format som en del af det øverste lag, Liga A, i gruppe 3. 

Hvem skal Danmark møde?

Danmark er udtrukket i Liga A's gruppe 3 sammen med Tyskland, Island og Wales. 


Hvornår spilles kampene?

Alle gruppekampe spilles i efteråret 2023.


Gruppespil

Kamp 1: Danmark - Tyskland, 22. september
Kamp 2: Wales - Danmark, 26. september
Kamp 3: Island - Danmark, 27. oktober
Kamp 4: Danmark - Wales, 31. oktober
Kamp 5: Tyskland - Danmark, 1. december
Kamp 6: Danmark - Island, 5. december


Hvordan fungerer Nations League-formatet?

Selve Nations League-formatet kendes i sin overordnede form allerede fra herrernes ditto. De 51 deltagende nationer inddeles i tre ligaer (modsat fire i herrernes udgave) - to ligaer med 16 nationer og én med 19.

Inddelingen af ligaerne er baseret på UEFA's koefficient-rangliste, hvor Danmark pt. er nummer 8. Nationerne i hver liga inddeles ved lodtrækningen i fire grupper af fire hold, samt en enkelt gruppe med tre hold i Liga C.


Op- og nedrykning

Efter alle gruppekampene vil den lavest placerede nation i hver gruppe rykke ned i ligaen under - bortset fra i Liga C.

Den øverst placerede nation i hver gruppe rykker op i ligaen over. De fire øverst placerede nationer i Liga A-grupperne kvalificerer sig til Nations League-finalerne (som også fungerer som europæisk kvalifikation til OL-turneringen 2024).

Vinder Danmark eksempelvis sin gruppe, kvalificerer de sig til Nations League Finals i februar 2024, hvor der både spilles om to europæiske OL-pladser og Nations League-trofæet.

Slutter Danmark i top 2 i gruppen, er holdet sikret også at være i Liga A i EM-kvalifikationen og har dermed bedre chancer for at kvalificere sig til EM-slutrunden i Schweiz i 2025.

Der spilles Final Four (Semifinaler og finale):

21. - 28. februar 2024

Oprykning/nedryknings playoffs:

21. - 28. februar 2024

 

Hvordan får jeg billet til Danmarks kampe?

---

Du kan købe billet til alle tre hjemmekampe på billet.dbu.dk

 

Læs mere om Nations League HER