Kvindelandsholdet
27-årige Amalie Vangsgaard er Årets Kvindelige Fodboldspiller 2023. Angriberen er af sine spillerkolleger blevet kåret som vinder af prisen til DR’s store sportsgalla, ’Sport 2023’.
Foto: fodboldbilleder.dk

I 2023 har en helt ny spiller sparket sig ind i de rød-hvide fodboldfans’ hjerter. Amalie Vangsgaard har med fem mål for Danmark leveret et fodboldår, som hun sent vil glemme. Og nu bliver hendes store gennembrudsår også historisk.

Vangsgaard er af sine spillerkolleger- og konkurrenter blevet valgt til Årets Kvindelige Fodboldspiller 2023, og derfor kunne PSG-angriberen her til aften lade sig hylde til DR’s gallashow, Sport 2023.

Amalie Vangsgaard var nomineret til prisen for første gang efter et fantastisk år, hvor hun er blevet matchvinder i landskampe mod både Kina til VM og Tyskland samt Island i Nations League. På klubplan skiftede Vangsgaard i vinter fra Linköpings FC, hvor hun blev liga-topscorer i sidste sæson, til Paris Saint-Germain. Skarpretteren nettede fem gange for den franske storklub i 2023

Kathrine Kühl, Arsenal FC, og Stine Ballisager, Kansas City Current, var også nomineret til prisen, som Ballisager vandt sidste år.

Det er spillerne, der først nominerer tre kandidater og siden vælger Årets Kvindelige Fodboldspiller 2023. Prisen uddeles af Spillerforeningen og DBU i samarbejde med Hessel HiRE.

TIDLIGERE VINDERE

*2022: Stine Ballisager (Vålerenga Fotball)
*2021: Signe Bruun (Olympique Lyon/Manchester United (leje)
2020: Pernille Harder (Chelsea FC)
2019: Sanne Troelsgaard (FC Rosengård)
2018: Pernille Harder (Wolfsburg)

Se hele listen her.

* I 2021 går Spillerforeningen og DBU sammen om at kåre Årets Kvindelige Fodboldspiller. Prisen uddeles for første gang i januar 2022 for præstationer i det foregående kalenderår.