Kvindelandsholdet
Heidi Johansen stopper som keepertræner på det danske kvindelandshold efter de afgørende EM-kvalifikationskampe i juli.
Foto: fodboldbilleder.dk

Når Kvindelandsholdet til juli kan spille sig til EM 2025 i Schweiz, bliver det samtidig med et farvel til et meget velkendt islæt i rødt og hvidt.

Heidi Johansen har takket ja til et job som uddannelseskoordinator i DBU Træneruddannelse, og derfor må hun stoppe som keepertræner for Kvindelandsholdet til sommer.

40-årige Heidi Johansen ser tilbage på to uforglemmelige årtier på Kvindelandsholdet:

”Jeg er utroligt stolt og glad over at have oplevet tre slutrunder som spiller og tre slutrunder som keepertræner for Danmark. Det er meget vemodigt at skulle stoppe, fordi jeg føler, at det er mit hold. Kvindelandsholdet vil altid være en del af mig,” siger Heidi Johansen og forklarer om sit jobskifte:

”Jeg har fået en unik mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til. Et drømmejob og en ny start, hvor jeg kan dygtiggøre mig i en anden retning. Jeg siger ikke farvel til fodbold og DBU, men fortsætter i Fodboldens Hus – og det glæder jeg mig til. Jeg vil fortsat dedikere mig fuldt ud til, at Danmark til sommer kan kvalificere sig til EM,” siger Heidi Johansen.

Den rutinerede keepertræner, der som spiller fik debut på A-landsholdet i 2000, fortsætter på Kvindelandsholdet de næste tre samlinger, som afsluttes med de to afgørende EM-kvalifikationskampe mod Belgien og Tjekkiet i juli.

Heidi Johansen begyndte den 1. marts i sit nye job som uddannelseskoordinator i DBU Træneruddannelse, men efter aftale med DBU kan hun sideløbende gøre sit arbejde færdig på Kvindelandsholdet og give den kommende keepertræner de bedste forudsætninger for at tage over.

DBU vil nu gå i gang med at finde Heidi Johansens afløser.