DBU Fodbold
Fodboldbilleder.dk

Seks personer får karantæne til landskampe

10. februar 2023 14:41

Blandt andet truende og intimiderende adfærd på tribunen har gjort, at seks personer har fået karantæne fra alle DBU’s landskampe.

DBU har efter en længere vurdering valgt at give to års karantæne fra alle Danmarks landskampe til seks personer, der har været til stede som fans i forbindelse med Herrelandsholdets kampe i ind- og udlandet.

Det er DBU’s vurdering, at personerne gentagne gange har overtrådt DBU’s regler for deltagelse som tilskuer til de af DBU arrangerede fodboldlandskampe, herunder Parkens ordensreglement § 6 om regler for ophold. DBU har konstateret, at personer gentagne gange har udvist uacceptabel adfærd under Danmarks landskampe.

”Det er direkte uacceptabelt, at nogle personer har skabt utryghed til vores landskampe. Alle fans til vores landskampe skal overholde reglerne, og det er der desværre nogle personer, som ikke har efterlevet. Det er ærgerligt, at vi er nødt til at give karantæne, men det er nødvendigt i forhold til den samlede sikkerhed på tribunen,” siger DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer.

”At tage i Parken eller at rejse med til udekampe og støtte landsholdet skal altid være for alle, både børn og voksne, og derfor er det meget vigtigt for os at stoppe de personer, som ønsker at ødelægge dette. Tryghed vil altid være altafgørende for fanoplevelsen.”

Siden 2018 har DBU kørt en fanstrategi, der skulle forbedre fanoplevelsen til landskampe ved blandt andet at skabe et endnu tættere bånd mellem fans, spillere og DBU. Der har været udsolgt til alle Herrelandsholdets kampe i Parken siden EM i 2021.

Personerne, der nu har fået karantæne, har efter DBU’s vurdering blandt andet udvist truende og intimiderende adfærd.

”DBU accepterer ikke sådan en adfærd. Det er ikke noget, der hører hjemme til landskampe eller til fodbold generelt. Der er heldigvis kun tale om meget få episoder, og den generelle oplevelse blandt fans er meget positiv og tryg. De danske fans er med til at løfte spillet på banen, og vi ønsker at skabe de bedste rammer for, at det kan fortsætte,” siger Jakob Høyer.

De seks personer har fået karantæne fra alle DBU’s landsholdskampe i både ind- og udland.