01 jan 0001 00:00

Kvindelandsholdet tager ny sejr i EM-kvalifikationen

DBU Fodbold
Foto: fodboldbilleder.dk

Kvindelandsholdet var tirsdag aften på jagt efter nok en sejr i EM-kvalifikationen, da Georgien var modstanderen i Tbilisi.

Med en perfekt start på kvalifikationsturneringen var der ikke tvivl om, at favoritværdigheden lå hos danskerne til opgøret, men det var ved at gå galt i kampens allerførste sekunder. Georgien var tæt på en friløber efter en hurtig omstilling, men keeper Katrine Abel var årvågen og kom godt ud af sit mål for næsen af den fremadstormende georgiske angriber.

Efter det mindre chok tog Danmark teten i opgøret og pressede Georgien langt tilbage på banen. Det gav pote allerede efter 13 minutter, da et indlæg fra Sofie Svava fandt vejen til Mille Gejl bagerst i feltet. Offensivspilleren fik sit forsøg blokeret i første omgang, men var hurtigt over riposten og sparkede Danmark på 1-0.

Den rød-hvide dominans fortsatte resten af halvlegen. Spillet var fremadrettet og opportunistisk, og Georgien var ikke i nærheden af at true det danske mål. Men den sidste skarphed manglede i feltet, og derfor måtte danskerne nøjes med en pauseføring på 1-0.

Fra anden halvlegs start sværmede Danmark om det georgiske mål. Svava fik blandt andet reddet et forsøg på stregen, men forløsningen kom før en time spillet, da Nicoline Sørensen elegant sendte bolden i nettet med venstrefoden. 2-0 til Danmark.


DANSK TRYK

Den sidste halve time fortsatte det danske tryk. Georgierne afværgede yderligere et forsøg på stregen, Nicoline Sørensen havde et skud på træværket, mens både Nadia Nadim og Sanne Troelsgaard burde have scoret. Men nettet blafrede ikke yderligere, og derfor vandt Danmark 2-0.

Resultatet betyder, at Kvindelandsholdet fører EM-kvalifikationsgruppe B med maksimumpoint (12) og en målscore på 15-0. I næste kamp venter Georgien igen, men denne gang på hjemmebanen i Viborg den 12. november klokken 18.00.