25 aug 2020 10:01
#Algarve Cup

Kvindelandsholdet leverer strålende comeback i Portugal

DBU Fodbold
Foto: fodboldbilleder.dk

Danmark havde det svært mod Sverige i første halvleg, men en super anden halvleg sikrede de rød-hvide en flot 2-1-sejr ved Algarve Cup. Nanna Christiansen blev matchvinder i overtiden.

Kvindelandsholdet jagtede revanche ved Algarve Cup, da de lørdag eftermiddag tog kampen op mod Sverige. Onsdag led danskerne en ond skæbne, da Norge scorede i sidste minut i den første kamp ved træningsturneringen, men mod de blågule naboer gik det anderledes godt.

Landstræner Lars Søndergaard havde skiftet på de fem bagerste pladser i forhold til opgøret mod Norge, hvilket blandt andet gav debut til målmand Kathrine Larsen og comeback til centerstopper Simone Boye.

Sverige tog dog taktstokken fra start og satte sig på kampen. Det gav pote efter 11 minutter, da Lina Hurtig rev sig løs i feltet og sendte bolden forbi den debuterende danske keeper.

De blågule fortsatte dominansen og kunne have fordoblet føringen i løbet af den første halve time. Søndergaards tropper fik bedre kontrol mod halvlegens slutning, og de to mandskaber gik til pause med en føring på 1-0 til svenskerne.

De rød-hvide kom langt bedre ud til de sidste 45 minutter og bragte balance i tingene efter 55 minutter. Sofie Svava gik til baglinjen og sendte en skarp bold ind i boksen, som Stine Larsen pandede i nettet. 1-1.

Herefter bølgede opgøret lidt frem og tilbage med halve muligheder i begge ender, før der mod slutningen blev mere plads at spille på. Først gav det en stor chance til Sverige, men tæt under mål reddede Kathrine Larsen med en stærk fodparade.

Danmark lignede i de sidste ti minutter det hold, der kunne snuppe sejren i ordinær spilletid, og i overtiden kom den danske forløsning så. Indskiftede Janni Thomsen drev bolden fremad i høj fart, satte et par svenskere af og serverede bolden for også indskiftede Nanna Christiansen, der sparkede under den fremadstormende svenske keeper. 2-1, og sejren var en realitet.

Nu på tirsdag den 10. marts venter den sidste kamp for Kvindelandsholdet ved Algarve Cup, når vinderen af opgøret mellem Portugal og Belgien venter. Kamptidspunktet meldes ud, så snart det er på plads.