26 aug 2020 12:00
#Kvindelandsholdet

Kvindelandsholdet forstærker analyse- og trænerstaben

DBU Fodbold
Foto: fodboldbilleder.dk

U17-landstræner Kristian Mørch Rasmussen tilknyttes Kvindelandsholdets trænerteam som assistenttræner med ansvar for analyse. Samtidig er Claus Struck ny U17-pigelandstræner.

Når Kvindelandsholdet i september genoptager jagten på EM 2022 i England, bliver det med en udvidet og forstærket trænerstab.

Kristian Mørch Rasmussen skifter jobbet som landstræner for U17-pigelandsholdet ud med en fuldtidsstilling som assisterende landstræner for Kvindelandsholdet med ansvar for analyse.

Og Kristian Mørch Rasmussen ser frem til at skulle arbejde med Danmarks allerbedste fodboldspillere:

”Jeg glæder mig rigtig meget. Med DBU’s retning og alle de spændende træneransættelser på det seneste er det et DBU, som jeg gerne vil være en del af og være med til at præge. Rollen er skræddersyet til mig og mine kompetencer, da jeg både skal arbejdet struktureret med de langsigtede præstationsparametre og være på træningsbanen,” siger Kristian Mørch Rasmussen.

Landstræner Lars Søndergaard jubler over det nye ansigt i trænerstaben:

”Siden forlængelsen af landsholdsaftalen har det været et stort fokus at få tilknyttet en analytiker. Med Kristian slår vi to fluer med et smæk, da han både skal analysere og være på træningsbanen. Det optimerer vores arbejde og er et godt skridt i forhold til at kunne konkurrere med de allerbedste nationer,” siger Lars Søndergaard, der også beskriver Kristian Mørch Rasmussen som et ”stort trænertalent, der kan bidrage med meget til Kvindelandsholdet og DBU’s arbejde med kvindefodbold.”

Også Peter Møller, fodbolddirektør i DBU, glæder sig over styrkelsen af Kvindelandsholdet:

”Vi har længe haft en god dialog med spillerne, og det er fantastisk, at vi så kort tid efter forlængelsen af kvindelandsholdsaftalen kan forbedre de sportslige vilkår med ansættelsen af Kristian. Analyse- og performancedelen er en afgørende faktor i fodboldverdenen, så spillerne og trænerne har de bedste forudsætninger for at være velforberedte og konstant optimere detaljerne i jagten på succes,” siger Peter Møller.

Kvindelandsholdet næste kamp er EM-kvalifikationsopgøret på udebane mod Bosnien-Hercegovina torsdag den 17. september. Fem dage senere gælder det Malta på udebane.

Claus Struck ny U17-landstræner
Med tilknytningen af Kristian Mørch Rasmussen på Kvindelandsholdet skulle der også findes en ny U17-pigelandstræner. Og det er et velkendt ansigt, der fremover skal stå i spidsen for nogle af Danmarks største fodboldtalenter.

Claus Struck, der i flere år har været assisterende U16-pigelandstræner og talenttræner Vest for piger, er den nye mand i jobbet. Og han ser frem til opgaven:

”Jeg kender langt de fleste spillere og glæder mig bare til at kunne arbejde med de mange dygtige spillere og prøve at stå i spidsen for et landshold selv. Det har været virkelig inspirerende at være assistent for Frank (Johnson, U16-pigelandstræner, red.), og nu kan jeg selv se frem til at føre det videre. Det er bare fedt,” siger Claus Struck.

Claus Struck er ansat som U17-landstræner på fuld tid.