01 jan 0001 00:00
#kvindelandsholdet

Kvindelandsholdet besejrer Malta

DBU Fodbold
Foto: fodboldbilleder.dk

For første gang i knap 11 måneder spillede det danske kvindelandshold i fodbold en kvalifikationskamp, da Viborg Stadion torsdag aften dannede rammerne for en sand dansk fodboldopvisning.

Gæsterne fra Malta fik ikke et ben til jorden, og det stod klart fra begyndelsen. Allerede efter fem minutter kom det første tegn på, at det skulle blive en flot dansk sensommeraften i det midtjyske, da Sanne Troelsgaard steg til vejrs og pandede Danmark på 1-0.

Knap halvvejs i første halvleg gjorde Pernille Harder Troelsgaard kunsten efter. Den danske kaptajn svævede i boksen og headede 2-0-scoringen i kassen. Kort før den halve time blev det også 3-0, da centerstopper Rikke Sevecke let kunne trille bolden over stregen tæt under mål. Seveckes første mål på A-landsholdet.

I de døende sekunder af første halvleg blev det også 4-0 til Danmark, da Troelsgaard fordoblede sin måltotal. Igen med hovedet.

Fra anden halvlegs start blev Pernille Harder erstattet af Stine Larsen, der kom ind til sit landsholdscomeback 17 måneder efter en alvorlig knæskade. Og Larsen skulle blot bruge et lille kvarter på at gøre comebacket ekstra mindeværdigt. Alene igennem med den maltesiske keeper løftede hun akkurat bolden forbi og videre ind i nettet. 5-0 til Danmark.

Resten af kampen var blot et spørgsmål, hvor stor den danske sejr skulle være. Og der kom da også yderligere tre danske scoringer i det sidste kvarter signeret ved indskiftede Mille Gejl, 25-kamps-jubilar Nicoline Sørensen og til sidst Stine Larsen nok en gang.

Med sejren på 8-0 er Kvindelandsholdet suverænt i spidsen for EM-kvalifikationsgruppe B med Italien på andenpladsen efter deres 3-2-sejr i Israel. Israel er netop næste modstander for Danmark på tirsdag den 3. september. Kampen spilles på Ramat Gan Stadium i Tel Aviv med kick-off klokken 18 dansk tid. Opgøret kan ses på DR1 med optakt fra klokken 17.45.