NATIONS LEAGUE

For første gang nogensinde skal de europæiske kvindelandshold dyste i Nations League, hvor Danmark er placeret i turneringens øverste lag, Liga A. Her er vi udtrukket i gruppe med Tyskland, Island og Wales.

Det er tre stærke fodboldnationer, der lægger vejen forbi Viborg Stadion i løbet af efteråret 2023, når det danske kvindelandshold træder ind i det nye Nations League-format som en del af det øverste lag, Liga A, i gruppe 3. 

NB! Siden opdateres løbende.

 

VORES NATIONS LEAGUE-GRUPPE

Nations League, Liga A, Gruppe 3

Tyskland

   

DANMARK

   

Island

   

Wales

   

 


 

KAMPPROGRAM

Danmark - Tyskland
22.09.2023
Viborg Stadion


Wales - Danmark
26.09.2023
Wales


Island - Danmark
27.10.2023
Island


Danmark - Wales
31.10.2023
Viborg Stadion


Tyskland - Danmark
01.12.2023
Tyskland


Danmark - Island
05.12.2023
Viborg Stadion


 

BILLETTER

Billetter til alle Danmarks hjemmekampe på Viborg Stadion kan købes på billet.dbu.dk via linket herunder.

Som noget nyt har du mulighed for at købe en billetpakke, der giver adgang til alle tre hjemmekampe - og få den ene gratis. Find billetpakken via linket.


 

HVORDAN FUNGERER NATIONS LEAGUE-FORMATET?

Selve Nations League-formatet kendes i sin overordnede form allerede fra herrernes ditto. De 51 deltagende nationer inddeles i tre ligaer (modsat fire i herrernes udgave) - to ligaer med 16 nationer og én med 19.

Inddelingen af ligaerne er baseret på UEFA's koefficient-rangliste, hvor Danmark pt. er nummer 8. Nationerne i hver liga inddeles ved lodtrækningen i fire grupper af fire hold, samt en enkelt gruppe med tre hold i Liga C.


Op- og nedrykning

Efter alle gruppekampene vil den lavest placerede nation i hver gruppe rykke ned i ligaen under - bortset fra i Liga C.

Den øverst placerede nation i hver gruppe rykker op i ligaen over. De fire øverst placerede nationer i Liga A-grupperne kvalificerer sig til Nations League-finalerne (som også fungerer som europæisk kvalifikation til OL-turneringen 2024).

Vinder Danmark eksempelvis sin gruppe, kvalificerer de sig til Nations League Finals i februar 2024, hvor der både spilles om to europæiske OL-pladser og Nations League-trofæet.

Slutter Danmark i top 2 i gruppen, er holdet sikret også at være i Liga A i EM-kvalifikationen og har dermed bedre chancer for at kvalificere sig til EM-slutrunden i Schweiz i 2025.

Der spilles Final Four (Semifinaler og finale):

21. - 28. februar 2024

Oprykning/nedryknings playoffs:

21. - 28. februar 2024

 

Læs mere om Nations League HER