09 apr 2021 12:00
#euro2020

UEFA: EM-KAMPE BLIVER I KØBENHAVN!

DBU Fodbold
Foto: Per Kjærbye, fodboldbilleder.dk

UEFA bekræfter at alle fire planlagte kampe i Parken bliver spillet foran fans på lægterne.  

Ingen fodboldfest uden fans på stadion. Det har været ønsket fra den danske regering, DBU og EURO 2020-samarbejdspartnerne, Københavns Kommune og Sport Event Denmark, frem mod sommerens EM-slutrunde. Fire kampe – tre gruppekampe og en ottendedelsfinale – skal spilles i Parken.

Nu bekræfter UEFA, at Parken skal danne ramme for de fire EM-kampe til sommer. De fire kampe bliver med fans på lægterne, når Danmark tørner sammen med Finland, Belgien og Rusland samt til ottendedelsfinalen mellem to hold fra gruppe D og gruppe E, der ligeledes spilles i Parken.

Fans på stadion har været en essentiel del af forberedelserne af EM i København, fortæller Jakob Jensen, direktør i DBU.

”Det er en glædens dag, at vi nu har en endelig bekræftelse fra UEFA på de fire kampe i Parken til sommer. Særligt fordi vi med regeringens udmelding i marts nu kan se frem mod et EM på hjemmebane med fans på stadion. EM skal være fansenes fest, og det er nu officielt” siger Jakob Jensen.

Slut marts gav de danske myndigheder grønt lys til fans på stadion til sommerens slutrunde. Beregningerne på, hvor mange fans der kan være i Parken til sommer, er sket på baggrund af den såkaldte ’Superligaordning’. På den baggrund er det lykkedes at sikre adgang til 11.236 fans på tribunerne – som minimum. Det fortæller Lene Kryger, Managing Director i EURO 2020 i København:

”Vi har knoklet for at få plads til så mange fans som muligt til sommerens kampe med fokus på folkesundheden og tryghed for fansene. Hvis sundhedssituationen forbedres og med baggrund i ekspertgruppens anbefalinger, kan vi opskalere antallet af tilskuere yderligere. Så vi glæder os til at se fans på stadion til sommer,” siger Lene Kryger.

LODTRÆKNING BLANDT NEUTRALE BILLETTER
Den endelig kapacitet i Parken (og andre værtsbyer) kan stadig nå at ændre sig de næste uger. Det er smittesituationen og myndigheder der bestemmer. Men hvis antallet af solgte billetter overstiger den endelige tilladte kapacitet på stadion, vil UEFA foretage en lodtrækning blandt de neutrale billetter.
Resultatet af lodtrækningen blandt de neutrale billetter skulle ifølge UEFA blive offentliggjort i maj. 
LÆS MERE HER


KØB BILLET VIA FANKLUBBEN?
DBU har heldigvis kunne give inputs til hvordan proceduren bliver med de danske fanklub-billetter, hvis alle mand ikke kan komme ind i Parken.
LÆS MERE HER

Fik du læst?

#euro2020
BILLETSTATUS EM
#euro2020
BILLETNYT OM EM

Seneste nyheder

#billetsalg
ØSTRIG UDSOLGT
#billetsalg
BILLET NYT
#billetsalg
REKORD OPBAKNING!
#Wembley
LONDON CALLING
#merchandise
MERCH SALG TIL EM
#billetsalg
DANMARK - BOSNIEN
#euro2020
BILLETSTATUS EM
#podcast
NYT EM MAGASIN
#sæsonkort
SÆSONKORT UDSOLGT!
#fanarrangement
FANAFTEN 2021
#euro2020
BILLETNYT OM EM
#billetsalg
VM-KVAL TIL HERNING
#billetsalg
NL-kampe uden fans